Kotitalouskäyttäjän ohjeet

Palkka.fi palveluun kirjautuminen

Palvelua voit kokeilla etusivulta kohdasta Harjoittele.  Voit kokeilla palvelun eri ominaisuuksia ja tehdä palkanlaskentaa esimerkkihenkilöiden- ja yritysten avulla. Täyttämäsi tiedot eivät tallennu palveluun ja ne häviävät istunnon päätyttyä. Jos haluat siirtyä varsinaiseen palveluun tekemään palkanlaskentaa ja olet Harjoittele-osiossa, kirjaudu ensin ulos.

Kirjaudu palveluun etusivulta kohdasta Kirjaudu. Palkka.fi hyväksyy suomalaiset henkilötunnukset.

Kotitalous

Kotitalous (yksityishenkilö) voi kirjautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Henkilökortti edellyttää kortinlukijan ja kortinlukijaohjelmiston hankkimista.

Yksityishenkilö voi valtuuttaa palkanlaskennan toiselle henkilölle tai yritykselle (esim. tilitoimistolle).

Valtuuttaminen onnistuu joko Suomi.fi Valtuudet-palvelussa tai Katso-palvelussa. Huom! Katso-tunnisteilla kirjautuminen on mahdollista vuoden 2019 loppuun. Tämän jälkeen asianhoitajalla tulee olla voimassa oleva Suomi.fi valtuutus.

Asianhoitaja -ohjeessa kerrotaan tarkemmin, miten valtuutukset luodaan eri palveluissa.

Työntekijä

Työntekijä (yksityishenkilö) voi kirjautua työntekijäliittymään henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Henkilökortti edellyttää kortinlukijan ja kortinlukijaohjelmiston hankkimista

Verkkopankkitunnukset

Jos sinulla on yhteiskäytössä oleva tili, ota yhteys pankkiisi henkilökohtaisen verkkopankkitunnuksen saamiseksi. Pankit opastavat verkkopankkitunnusten käytössä.

Palveluun ei voi kirjautua yritysverkkopankkitunnuksilla.

Sirullinen henkilökortti

Varmista, että kortti on lukijassa ja kortinlukijan ohjelmisto on oikein asennettu. Sirullisen henkilökortin toiminnan voi testata osoitteessa http://vrk.fineid.fi/.

Palvelusta uloskirjautuminen

Muista aina kirjautua ulos palvelusta. Jos käytät palvelua yhteiskäytössä olevalla tietokoneella (esimerkiksi kirjastossa, nettikahvilassa tai jossakin palvelupisteessä) ja lopetat käytön, muista tyhjentää selaimen välimuisti, sulje kaikki selainikkunat ja poista koneelle lataamasi tulosteet.