Kotitalouskäyttäjän ohjeet

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus

Työnantajana sinun täytyy ottaa työntekijöillesi työtapaturma- ja ammattitautivakuutus. Vakuutus on otettava, jos kalenterivuoden aikana teettämäsi työn palkat ovat yhteensä yli 1 300 euroa. Tämä raja on työnantajakohtainen. Palkan maksamisen ajankohdalla ei ole merkitystä. Vakuutus on otettava ennen kuin työ aloitetaan. Sitä ei voi ottaa takautuvasti.

Voit ottaa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen seuraavien linkkien kautta:

 Logo_Fennia.jpg        Logo_If.jpg               Logo_LähiTapiola.jpg   Logo_OP.jpg

Tapaturmavakuutuskeskuksen (TVK) sivuilta löydät lisätietoa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksesta (http://www.tvk.fi/) Sivuilta löydät myös kaikkien lakisääteisiä näitä vakuutuksia myöntävien vahinkovakuutusyhtiöiden yhteystiedot.

 

Omat tiedot/ Työtapaturma- ja ammattitautivakuutukset

Voit ilmoittaa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen perustiedot kohdassa Omat tiedot > Työtapaturma- ja ammattitautivakuutukset.

Palkka.fi-palvelussa vakuutuksen lisääminen on vapaaehtoista. Sen voi lisätä itselle info -tiedoksi, kun on ottanut vakuutuksen. Tarkista, että olet tallentanut kaikille jo aiemmin päättyneille vakuutuksille päättymispäivän.

 

Omattiedot_Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus.png 

 

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen päättymistiedon lisääminen

Jos sinulla on tiettyä työtä varten määräaikainen työtapaturma- ja ammattitautivakuutus, merkitse sekä vakuutuksen alkamis- että päättymispäivä.

Merkitse vain vakuutuksen alkamispäivä, jos teetät työtä toistaiseksi ja sinulla on jatkuva työtapaturma- ja ammattitautivakuutus.

Jos vakuutusyhtiö tai vakuutusnumero vaihtuu, merkitse päättymispäivä ja tallenna uuden vakuutuksen tiedot (Lisää työtapaturma- ja ammattitautivakuutus). 

 

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen ilmoitukset

Palkka.fi ei muodosta vahinkovakuutusyhtiöiden (työtapaturma- ja ammattitautivakuutus) tarvitsemia vuosi-ilmoituksia. Sovi menettelystä vahinkovakuutusyhtiösi kanssa.

Työtapaturmavakuuttajat käyttävät tulorekisteriä 1.1.2020 alkaen ja siitä eteenpäin hakevat tulorekisteristä vakuutusmaksun määrittämisessä tarvitsemansa ammattiluokkakohtaiset palkkatiedot. Palkkatietoja ei ilmoiteta enää vuosi-ilmoitusmenettelyllä.

 

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen maksaminen

Vakuutusyhtiö lähettää vakuutuksenottajalle laskun.

E- ja suoramaksusta saat tietoa esim. pankeista ja pankkien verkkosivuilta.

Sähköisestä laskusta (verkkolaskusta) on sovittava aina erikseen vakuutusyhtiön kanssa. Verkkolaskusopimus on mahdollista tehdä joidenkin vakuutusyhtiöiden verkkosivuilla.