Yrityskäyttäjän ohjeet

Palvelun käyttöönotto

Kirjaudu palveluun

- verkkopankkitunnuksilla

- mobiilivarmenteelle

- sirullisella henkilökortilla

- Katso-tunnistella

- Nordean Corporate Netbankin asiakkailla on tunnistuksen siirto pankin sivuilta suoraan Palkka.fi-palveluun.

Kirjautumistavat on kuvattu tarkemmin ohjeen kohdassa: tunnistautuminen.

Tallenna alkutiedot 

- Tallenna omat tietosi työnantajatiedot-kohtaan.

- Tallenna työntekijätiedot.

- Tallenna mahdolliset alkusaldot, jos olet ottanut Palkka.fi:n käyttöön kesken vuoden.

Vinkki: Ota esille työntekijän tarkemmat tiedot, kuten osoite ja tilinumero. Pyydä työntekijältä myös verokortti jos et ole saanut tietoja sähköisesti. Palkkalaskelman saat sähköisesti työntekijälle työntekijäliittymään ja Suomi.fi-viestit palveluun, jos se on työntekijällä käytössä.

Vinkki: Jos olet tehnyt vakuutussopimuksen työeläkeyhtiön ja vahinkovakuutusyhtiön kanssa, ota esiin tekemäsi sopimukset. Tallenna sopimusten tiedot tietoihisi. Voit toimia myös tilapäisenä työnantajana työeläkevakuutuksen osalta, tällöin sinun ei tarvitse tallentaa tietoja vakuutuksesta työnantajatietoihin.

 

Haluatko, että Palkka.fi lähettää ilmoitukset puolestasi?

·        Aktivoi ilmoitusten lähetys työnantajatiedoissa, jos haluat, että ilmoitukset lähtevät automaattisesti. os automaattinen ilmoitusten muodostaminen on aktivoitu. Palkka.fi muodostaa ja lähettää automaattisesti palkkatietoilmoitukset ja työnantajan erillisilmoituksen tulorekisteriin palvelussa laskettujen palkkojen perusteella eräpäivään mennessä. Palkka.fi muodostaa automaattisesti Palkkatiedot tulorekisteriin-ilmoituksen niistä palkanlaskennoista, joiden maksupäivä on asettamispäivä tai päivä tästä eteenpäin. Työnantajan erillisilmoitus muodostuu siitä hetkestä alkaen, jolloin valinta on asetettu päälle.

·        Jos automaattinen ilmoitusten muodostaminen ei ole aktivoituna sinun tulee tehdä ilmoitukset itse kohdassa Ilmoitukset > Uusi ilmoitus. Palkkatietoilmoitukset pitää lähettää tulorekisteriin viimeistään viidentenä kalenteripäivänä palkan maksupäivän jälkeen ja tämän lisäksi sinun tulee jättää kuukausittainen työnantajan erillisilmoitus tulorekisteriin viimeistään seuraavan kuukauden viidentenä päivänä.

Toimi näin jos otat palvelun käyttöön kesken vuoden

 

Jos otat Palkka.fi-palvelun käyttöön kesken vuoden ja olet jo alkuvuonna maksanut palkkoja työntekijöillesi jotain muuta kautta, huomioithan seuraavat esimerkit:

 

Esimerkki 1
Olet käyttänyt palkanlaskentaan 1.1.–16.6.2019 palkanlaskentapalvelua X:ä ja 1.7.– 31.12.2019 Palkka.fi:tä. 

 

Jos palvelu X on lähettänyt tulorekisteriin palkkatietoilmoitukset sekä työnantajan erillisilmoituksen, tulorekisteri on käsitellyt palvelu X:n lähettämät ilmoitukset omina ilmoituksinaan.

 

Palkka.fi lähettää ilmoitukset tulorekisteriin vain palvelun kautta lasketuista palkoista.

-        Työnantajan perustietoihin tallennettu valinta automaattinen ilmoitusten muodostus vaikuttaa siihen lähetetäänkö ilmoitukset tulorekisteriin automaattisesti vai täytyykö sinun itse muodostaa ne.

 

Esimerkki 2
Olet laskenut palkat käsin (ilman palkanlaskentapalvelua) tai sellaisessa palkanlaskentapalvelussa, josta ei ole lähtenyt ilmoituksia tulorekisteriin.

 

Palkka.fi-palvelussa on mahdollista laskea työntekijän palkka takautuvalle palkanmaksupäivälle. Huomioithan, että maksupäivän ollessa menneisyydessä, Palkka.fi ei huomioi työnantajamaksuissa mahdollisia viivästysseuraamuksia tai tulorekisterin ilmoituksiin liittyviä myöhästymismaksuja.

 

Palkka.fi lähettää ilmoitukset tulorekisteriin vain palvelun kautta lasketuista palkoista.

-        Työnantajan perustietoihin tallennettu valinta automaattinen ilmoitusten muodostus vaikuttaa siihen lähetetäänkö ilmoitukset tulorekisteriin automaattisesti vai täytyykö sinun itse muodostaa ne.

 

Esimerkki 3

Olet käyttänyt palkanlaskentaan 1.1.–15.1.2019 palkanlaskentapalvelua X:ä ja 16.1.– 31.12.2019 Palkka.fi:tä. Kumpikin ohjelma lähettää tiedot tulorekisteriin, mitä käyttäjän tulee huomioida ilmoitusten suhteen?

 

Sinun tulee korjata työnantajan erillisilmoitus tulorekisterin verkkopalvelun kautta.

 

Sinun tulee mitätöidä toisen palvelun kautta annettu erillisilmoitus ja korjata toista erillisilmoitusta niin, että lisäät toisen palvelun kautta laskettujen palkkojen työnantajan sairausvakuutusmaksun osuuden. Korjauksen tulee siis sisältää kyseisen kuukauden kaikki työnantajan erillisilmoituksella ilmoitetut tiedot. 

 

-        Esim. Palvelu X:än työnantajan erillisilmoituksella ilmoitetaan tulorekisteriin työnantajan sairausvakuutusmaksun määrä, yhteensä 20€, palkkakaudelta 1.1.2019 - 15.1.2019 -> Erillisilmoitus lähetetään tulorekisteriin 31.1.2019. Palkka.fi työnantajan erillisilmoituksella ilmoitetaan tulorekisteriin työnantajan sairausvakuutusmaksun määrä, yhteensä 20€ palkkakaudelta 16.1.2019 - 31.1.2019 -> erillisilmoitus lähetetään tulorekisteriin 1.2.2019. Tulorekisterin verkkopalvelun kautta sinun tulee mitätöidä toinen erillisilmoitus kokonaan. Tee korjaus toiseen erillisilmoitukseen, johon lisäät myös toisen erillisilmoituksen tiedot eli 40€

Näin ilmoitukset lähtevät

- Jos automaattinen ilmoitusten muodostaminen on päällä, Palkka.fi muodostaa ja lähettää automaattisesti palkkatietoilmoitukset ja työnantajan erillisilmoituksen tulorekisteriin palvelussa laskettujen palkkojen perusteella eräpäivään mennessä. 

-  Jos olet valinnut vaihtoehdon Ei, sinun on itse käynnistettävä ilmoitusten lähetys kohdasta Ilmoitukset > uusi ilmoitus. Palvelu lähettää ilmoitukset automaattisesti.

Mitä maksuja palvelu muodostaa?

-          Ennakonpidätys, lähdevero ja työnantajan sairausvakuutusmaksu (Verohallinto)

-          Työeläkemaksut (työeläkeyhtiö).

 

Maksut muodostuvat kohtaan Maksut, kun palkkatietoilmoitus on lähetetty onnistuneesti tulorekisteriin.

 

Lamppu.png Voit valita työeläkemaksun toimitustavaksi myös laskun työnantajatiedoissa. Tällöin saat laskun työeläkeyhtiöltä.

 

Mitä maksuja palvelu ei muodosta?

-          Työttömyysvakuutusmaksua (Työllisyysrahasto)

-          Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen maksua. Sovi maksuista vahinkovakuutusyhtiösi kanssa.

 

Palvelu ei huomioi viivästysseuraamuksia

·        Palkka.fi ei huomioi työnantajamaksuissa mahdollisia viivästysseuraamuksia tai tulorekisterin ilmoitukseen liittyvää myöhästymismaksua.

·        Palkka.fi-palvelu ei huomioi asiakashyvitystä ja vakuutusmaksukorkoa TyEL-maksuissa.

 

 

Lisätietoja ilmoitusten ja maksujen muodostumisesta saat Ilmoitukset- ja Maksut -ohjeista. 

Käyttäjän ja palvelun ylläpitäjän vastuut

Palvelun oikeellisuudesta vastaa palvelun ylläpitäjä. Käyttäjänä olet vastuussa antamiesi tietojen oikeellisuudesta. 

Tarvitsetko apua?

Palkka.fi-palvelun yleisneuvonta palvelee suomeksi puhelinnumerossa 029 497 034 ja ruotsiksi 029 497 035 ma–pe 9.00–16.15, ja heinäkuun ajan klo 9.00–15.00. Poikkeuksena on juhannusaatto. Palvelu on maksuton. Puhelun hinta pvm/mpm.

Voit kysyä palvelusta myös chatin kautta.

 

Verohallinto auttaa verotukseen liittyvissä asioissa.

Työeläkeyhtiöt auttavat eläkevakuuttamiseen liittyvissä asioissa.

Työllisyysrahaston asiakaspalvelu 075 757 0500 (pvm/mpm) tai Työllisyysrahaston sähköinen asiointi

Vahinkovakuutusyhtiöstä voit kysyä lisätietoja työntekijöiden työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Pankit auttavat maksamiseen ja pankkitunnisteisiin liittyvissä kysymyksissä.

 

 

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.