Yrityskäyttäjän ohjeet

Palkka.fi-palveluun kirjautuminen

Yritys- tai kotitalouskäyttäjänä voit kokeilla palvelun eri ominaisuuksia ja tehdä palkanlaskentaa esimerkkihenkilöiden- ja yritysten avulla. Täyttämäsi tiedot eivät tallennu palveluun ja ne häviävät istunnon päätyttyä. Palvelua voit kokeilla etusivulta kohdasta Harjoittele.

 

Jos haluat siirtyä varsinaiseen palveluun tekemään palkanlaskentaa ja olet Harjoittelu-osiossa, kirjaudu ensin ulos.
Kirjaudu palveluun etusivulta kohdasta Kirjaudu. Palkka.fi hyväksyy suomalaiset henkilö- ja y-tunnukset.

 

 

Yritys

 

Yritys voi kirjautua palveluun henkilötunnisteella tai Katso-tunnisteella (vuoden 2021 elokuun loppuun asti).

 

Nordean Corporate Netbankin asiakkailla on tunnistuksen siirto pankin sivuilta suoraan Palkka.fi-palveluun.

 

Henkilötunnisteella kirjautuminen

 

Kirjaudu palveluun etusivulta kohdasta Kirjaudu > Yritys ja valitse kirjautumistavaksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne, sirullinen henkilökortti.

 

Huomaathan, että yritysverkkopankkitunnuksilla ei voi kirjautua, vaan pankkitunnisteiden täytyy olla henkilökohtaiset.

Asiointioikeutesi tarkistetaan kaupparekisteristä tai yritystietojärjestelmästä. Asiointioikeus myönnetään henkilön aseman perusteella (esimerkiksi toimitusjohtajalla on valtuudet käyttää Palkka.fi-palvelua). Kirjautuminen Palkka.fi:n ei onnistu, jos palveluun kirjautunutta henkilöä ei ole merkitty kaupparekisteriin tai yritystietojärjestelmään. Muista tarkistaa tarvittaessa tietojen ajantasaisuus.

 

Suomi.fi-roolit, joilla pääsee kirjautumaan Palkka.fi:n:


• Vastuunalainen yhtiömies (Ky)
• Yhtiömies (Ay)
• Elinkeinonharjoittaja (toiminimi)
• Toimitusjohtaja
• Toimitusjohtajan sijainen

• Hallituksen puheenjohtaja
• Selvitysmies
• Isännöitsijä
• Päävastuullinen Isännöitsijä
• Henkilö jolla on nimenkirjoitusoikeus
• Prokuristi

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

• Asiamies

 

Työntekijä 

Työntekijä (yksityishenkilö) voi kirjautua työntekijäliittymään henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla ja sirullisella henkilökortilla. Kortin avulla sekä palvelun tarjoaja että sen käyttäjä voivat varmistua oikeasta henkilöllisyydestä. Henkilökortti edellyttää kortinlukijan ja kortinlukijaohjelmiston hankkimista

 

Yhdistys

 

Yhdistyksen puheenjohtaja tai asiamies, jolla on oikeus edustaa yksin, voi valtuuttaa Suomi.fi-valtuuksissa muita henkilöitä tai organisaatioita toimimaan Palkka.fi:ssä yhdistyksen puolesta. Ottamalla käyttöön palkkatietojen käsittely -valtuuden yhdistys voi valtuuttaa toisen yrityksen/yhdistyksen tai henkilön antamaan palvelussa puolestaan palkkatietoja, maksamaan palkkoja ja työnantajamaksuja tai lähettämään ilmoituksia.

 

Jos vastuuhenkilön nimenkirjoitusoikeus on kaksi yhdessä, kirjautuminen Palkka.fi:hin ei toistaiseksi ole mahdollista toimielinroolilla.

Verkkopankkitunnukset

Jos sinulla on yhteiskäytössä oleva tili, ota yhteys pankkiisi henkilökohtaisen verkkopankkitunnuksen saamiseksi. Pankit opastavat verkkopankkitunnusten käytössä.

Palveluun ei voi kirjautua yritysverkkopankkitunnuksilla.

 

Sirullinen henkilökortti

 

Varmista, että kortti on lukijassa ja kortinlukijan ohjelmisto on oikein asennettu. Sirullisen henkilökortin toiminnan voi testata osoitteessa Kansalaisvarmenne ja sähköinen henkilöllisyys | Digi- ja väestötietovirasto - Digi- ja väestötietovirasto (dvv.fi)

 

Palvelusta uloskirjautuminen

Muista aina kirjautua ulos palvelusta. Jos käytät palvelua yhteiskäytössä olevalla tietokoneella (esimerkiksi kirjastossa, nettikahvilassa tai jossakin palvelupisteessä) ja lopetat käytön, muista tyhjentää selaimen välimuisti, sulje kaikki selainikkunat ja poista koneelle lataamasi tulosteet.

 

Rajoite: Tietyillä vanhoilla päätelaitteilla ja selainversioilla ei voi tunnistautua 5.6.2019 jälkeen

Vahva tunnistautuminen Suomi.fi -tunnistuksen kautta ei enää onnistu 5.6.2019 jälkeen tietyillä vanhoilla laitteilla / selaimilla.

Lue lisää liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tiedotteesta

 

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.