Yrityskäyttäjän ohjeet

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus

Työnantajana sinun täytyy ottaa työntekijöillesi työtapaturma- ja ammattitautivakuutus. Vakuutus on otettava, jos kalenterivuoden aikana teettämäsi työn palkat ovat yhteensä yli 1 300 euroa. Tämä raja on työnantajakohtainen. Palkan maksamisen ajankohdalla ei ole merkitystä. Vakuutus on otettava ennen kuin työ aloitetaan. Sitä ei voi ottaa takautuvasti.

 

Voit ottaa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen seuraavien linkkien kautta:

 

Logo_Fennia.jpg

Logo_If.jpg

Logo_LähiTapiola.jpg

Logo_OP.jpg

 

 

Tapaturmavakuutuskeskuksen (TVK) sivuilta löydät lisätietoa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksesta (http://www.tvk.fi/ ) Sivuilta löydät myös vakuutuksia myöntävien vahinkovakuutusyhtiöiden yhteystiedot.

 

Työnantajatiedot / vakuutuksiin liittyvät tiedot

Voit ilmoittaa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen perustiedot työnantaja- sekä työntekijätietojen kohdassa vakuutuksiin liittyvät tiedot.

 

Palkka.fi-palvelussa vakuutuksen lisääminen on vapaaehtoista. Sen voi lisätä itselle info -tiedoksi, kun on ottanut vakuutuksen. Tarkista, että olet tallentanut kaikille jo aiemmin päättyneille vakuutuksille päättymispäivän.

 

Työtapaturma_Ammattitautivakuutus_fi_01.jpg

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen päättymistiedon lisääminen

Jos sinulla on tiettyä työtä varten määräaikainen työtapaturma- ja ammattitautivakuutus, merkitse sekä vakuutuksen alkamis- että päättymispäivä.

 

Merkitse vain vakuutuksen alkamispäivä, jos teetät työtä toistaiseksi ja sinulla on jatkuva työtapaturma- ja ammattitautivakuutus. Jos vakuutusyhtiö tai vakuutusnumero vaihtuu, merkitse päättymispäivä ja tallenna uuden vakuutuksen tiedot (Lisää työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen tiedot).

 

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen maksaminen

Vakuutusyhtiö lähettää työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen sekä työntekijän ryhmähenkivakuutuksen vakuutusmaksulaskut työnantajalle. Maksa nämä maksut vakuutusyhtiölle eräpäivään mennessä.

E- ja suoramaksusta saat tietoa pankista ja pankkien verkkosivuilta.

 

Sähköisestä laskusta (verkkolaskusta) on sovittava aina erikseen vakuutusyhtiön kanssa. Verkkolaskusopimus on mahdollista tehdä sähköisesti joidenkin yhtiöiden verkkosivuilla.

 

 

Vakuutus on otettava vahinkovakuutusyhtiöstä. Vakuutus ei tule voimaan tämän palvelun kautta. Palkka.fi palvelu ei tarkista vakuutusnumeroa tai vakuutuksen voimassaoloa.

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.