Yrityskäyttäjän ohjeet

Työntekijäliittymä / Työntekijän ohjeet

Työntekijäliittymän avulla voit helposti hallinnoida omia tietojasi sekä kirjata ja lähettää palkkatietoja työnantajalle. Kysy tarkemmin työntekijäliittymään liittyvien lupien myöntämisestä työnantajaltasi. Kirjaudu työntekijäliittymään Palkka.fi-palvelun etusivulta Kirjaudu > Työntekijä.

 

Työntekijäliittymän käyttöön tarvitaan työnantajan lupa

Varmista tarvittaessa työnantajaltasi, että sinulla on oikeus käyttää työntekijäliittymää.
 
Työntekijäliittymän avulla voit:
               o    tarkastella ja muuttaa omia tietoja
               o    tarkastella ja tulostaa palkkalaskelmia
   

Palkkatietojen kirjaus
Voit kirjata työtunteja ja lähettää tietoja yhdessä sovituista palkkalajeista työnantajalle. Työnantaja määrittelee, mitä palkkalajeja voit kirjata ja lähettää.


Jos työnantaja ei ole myöntänyt sinulle lupaa palkkatietojen kirjaamiseen tai työnantajasi on kotitalous, kohta Palkkatiedot ei ole näkyvissä.

1ttliittymäetusivu.jpg

 

Työntekijäliittymään kirjautuminen

Pääset kirjautumaan työntekijäliittymään Palkka.fi-palvelun etusivun kohdasta Kirjaudu > Työntekijä. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai sirullisen henkilökortin.
Jos sinulle ei ole myönnetty lupaa työntekijäliittymän käyttöön, saat siitä tiedon kirjautumisen yhteydessä. Ota tarvittaessa yhteyttä työnantajaasi.  

 

Työntekijän omat tiedot

 

Näet työntekijäliittymässä tiedot, jotka työnantaja on tallentanut sinusta Palkka.fi-palveluun.
Voit tarkastella ja muuttaa omia tietojasi, esim. osoite- ja tilinumerotietoja, kohdassa Omat tiedot > Muokkaa.
Muuttuneista tiedoista lähetetään tieto työnantajalle, joka hyväksyy tai hylkää muutokset. Hyväksymisen jälkeen muutokset tallentuvat tietoihisi. Jos työnantaja hylkää lähettämäsi muutokset, saat siitä tiedon työntekijäliittymään. Kysy tarvittaessa työnantajaltasi syytä tietojen hylkäämiselle.

Esimerkki:
 
Omien tietojen muokkaaminen

·  Valitse etusivulta kohta Omat tiedot.

·  Valitse tarvittaessa työnantaja.

·  Valitse Muokkaa.

 

 

 

2ttliittymätyösuhdetiedot1.jpg

·  Muuta tarvittavat tiedot ja valitse Tallenna. Esimerkissä muutetaan postiosoite.

3ttliittymätyösuhdetiedot2.jpg

·  Muuttamasi tieto näkyy kohdassa Postiosoite. Työnantaja hyväksyy tai hylkää tekemäsi muutoksen. Kun muutos on hyväksytty, muutettu tieto päivittyy tietoihisi. Saat tiedon muutoksen hyväksymisestä (tai hylkäämisestä), kun kirjaudut seuraavan kerran palveluun.

 

4ttliittymätyösuhdetiedot3.jpg

5ttliittymätyösuhdetiedot4.jpg

Voit tarkastella myös työeläke- ja työtapaturma- ja ammattitautivakuutus sekä ammattiyhdistys- ja ulosottotietoja. Näitä tietoja voi muuttaa ainoastaan työnantaja.
Voit tulostaa omat tietosi Tulosta-painikkeesta. Kysy tarvittaessa lisätietoja näistä kohdista työnantajaltasi.

6ttliittymätyösuhdetiedot5.png

7ttliittymätyösuhdetiedot6.jpg

 

Työntekijän verokortti

Työnantaja saa verokortin sähköisesti suoraan Verohallinnolta. Verokorttitiedot saadaan, kun työnantaja aloittaa palkanlaskennan. Jos työnantaja ei saa verokorttia sähköisesti, tulee työntekijän toimittaa verokortti työnantajalle. Palkka.fi ei saa tällä hetkellä seuraavia verokortteja sähköisesti: lähdeverokortti, rajoitetusti verovelvollisen verokortti, työ- ja tekijänoikeuskorvauksen saajan verokortti. 

 

Lue lisää vero.fi-sivulta.

 

Palkka.fi saa automaattisesti Verohallinnolta perus- ja muutosverokortit. Työntekijäliittymän kautta verokortteja ei voi lähettää.

Jos sinun täytyy tilata uusi verokortti, voit tehdä sen helposti OmaVerossa. Uusi verokortti toimitetaan automaattisesti myös työnantajalle.

Jos haluat nostaa veroprosenttia ilman muutosverokorttia, ilmoita siitä työnantajallesi. Muista, että voit tehdä aina myös uuden verokortin OmaVerossa, jolloin tiedot välittyvät automaattisesti työnantajalle.

 

 

Palauta verokortti työntekijälle työsuhteen päätyttyä

Sähköisesti toimitettua verokorttia ei tarvitse palauttaa työntekijälle.

Palkkalaskelmat

 

Työntekijä voi tarkastella ja tulostaa palkkalaskelmia työntekijäliittymän kohdassa Palkkalaskelmat. Palkkalaskelma avautuu pdf-muodossa. Näet työntekijäliittymässä myös edellisten vuosien palkkalaskelmat.

 

8ttliittymäpalkkalaskelmat.jpg

Palkkatietojen kirjaaminen ja lähettäminen

Voit kirjata ja lähettää työnantajallesi palkkatietoja, kuten työtunnit kohdasta Palkkatiedot > Kirjaa palkkatietoja. Työnantaja on määritellyt palkkalajit, joita voit kirjata. Kirjaa ja Tallenna tiedot päiväkohtaisesti ja lähetä tiedot viikoittain kohdasta Lähetä.

 

9ttliittymäpalkkatiedot.jpg

Kirjaa tiedot esimerkiksi tunteina tai kappaleina. Oikean muodon näet kentässä olevasta tarkenteesta. Lisätietoja voit kirjata valitsemalla kuvakkeen, jossa on kynän kuva.


Voit tallentaa tiedot ja jatkaa kirjaamista myöhemmin. Kirjaa tiedot päivätasolla ja lähetä tiedot viikkokohtaisesti työnantajalle. Lähetä palkkatiedot työnantajalle vasta sen jälkeen, kun olet kirjannut kaikki viikon palkkatiedot.

10ttliittymäpalkkatiedot2.jpg

11ttliittymäpalkkatiedot3.jpg

 

Tiedot ovat muokattavissa siihen asti kunnes työnantaja on hyväksynyt ne palkanlaskentaan.


Työnantaja hylkää palkkatiedot
Työnantaja voi myös hylätä lähettämäsi palkkatiedot. Työnantaja hylkää tällöin koko viikon tiedot. Kohdasta Palkkatiedot > Kirjaa palkkatietoja > Valitse viikko näet myös mahdollisen työnantajan lähettämän viestin.

12ttliittymäpalkkatiedot4.png 

Korjaa tiedot ja lähetä koko viikon tiedot uudelleen valitsemalla Lähetä.


Palkkatietojen kirjaaminen mobiililaitteella
Työntekijäliittymän palkkatietojen kirjausnäkymä on optimoitu myös mobiililaitteille. Palkkatietojen mobiiliversio toimii lähes kaikissa laitteissa ja selaimissa.


· Kirjaudu työntekijäliittymään.
· Valitse valikosta Kirjaa palkkatietoja.

13ttliittymämobiili.jpg

Valitse viikko ja aloita kirjaaminen valitsemastasi viikonpäivästä.

14ttliittymämobiili2.jpg

  Kirjaa palkkatiedot päiväkohtaisesti ja valitse Tallenna. Tiedot tallentuvat automaattisesti myös silloin, kun valitset seuraavan päivän. Takaisin viikkonäkymään pääset valitsemalla kohdan Viikko (vihreä linkki).

15ttliittymämobiili3.jpg

Lähetä palkkatiedot vasta sen jälkeen, kun olet kirjannut koko viikon palkkatiedot.

16ttliittymämobiili4.jpg

Hyödyllisiä linkkejä

 

·         Seloste henkilötietojen käsittelystä

·         Laki pientyönantajan maksu- ja ilmoituspalvelujärjestelmästä

·         http://www.tietosuoja.fi/fi/

 

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.