Yrityskäyttäjän ohjeet

Maksuluettelo

Maksuluettelossa näet palvelun muodostamat maksut, joita et ole vielä merkinnyt maksetuksi. Voit tarkistaa maksun tiedot linkkiä painamalla. Huomaathan, että sinun tulee itse siirtää maksut verkkopankkiisi. 

 

Maksun tiedot saat siirrettyä helposti verkkopankkiin. Kopioi maksutiedoissa oleva viivakoodi ja liitä se verkkopankista löytyvään viivakoodikenttään. Tarvittaessa voit muuttaa maksun tietoja vielä verkkopankissasi. Jos sinulla on maksuaineiston siirtosopimus pankin kanssa, voit tallentaa maksuaineiston omalle koneellesi ja lähettää sen pankkiin.

 

Lisätietoja saat omasta pankistasi.

Maksuluettelon sisältö

Maksuluettelolla olevat maksut on ryhmitelty eri otsikoiden alle.

 

Työntekijöittäin-otsikon alla ovat:

·          Työntekijälle maksettava palkka

·          Ay-maksu

·          Ulosottomaksu

 

Työnantajamaksut-otsikon alla ovat:

 

·          Verohallintoon maksettavat maksut

-        Ennakonpidätys, lähdevero ja työnantajan sairausvakuutusmaksu

-        Maksu muodostuu kuukausittain tai neljännesvuosittain, riippuen siitä mikä on OmaVeroon merkitty verokausi. Palkka.fi saa tiedon maksukaudesta suoraan Verohallinnolta.

-        Ennakonpidätyksen, lähdeveron ja työnantajan sairausvakuutusmaksun yleinen eräpäivä on palkanmaksupäivää seuraavan kuukauden 12.päivä.

·          Työeläkevakuutusyhtiöille maksettavat maksut

-          Työeläkemaksu on maksettava työeläkeyhtiöön viimeistään palkanmaksupäivää seuraavan kuukauden viimeinen päivä.

 

Maksusta näkyy maksuluettelolla maksutyyppi, eräpäivä ja viivakoodi. Maksun täydelliset tiedot saat näkyviin, kun painat vihreää Maksu-linkkiä. Maksulomakkeella näkyy muun muassa saajan tilinumero, viite ja summa. 

 

Huom! Alkusaldot eivät ole mukana Maksut-kohdan maksuissa.

 

Lisätietoja maksulomakkeen toiminnallisuudesta löydät Maksulomake-ohjeesta.

Viivakoodimaksaminen

Maksuluettelossa näkyvä viivakoodi on paperilaskuissa olevan viivakoodin numeromuotoinen esitys. Viivakoodi sisältää maksun saajan tilinumeron, eräpäivän, viitenumeron ja summan. Viivakoodi toimii kaikkien pankkien verkkopankeissa. Palkka.fi muodostaa viivakoodin automaattisesti.

 

Maksamisen eteneminen:

1.     Kopioi maksuluetteloon muodostunut viivakoodi ja avaa verkkopankin uusi maksu-sivu

2.     Liitä viivakoodi maksulomakkeelle (pankin sivulla kohdassa lue viivakoodi), jolloin viivakoodi purkautuu maksulomakkeelle (saajan tilinumero, summa, eräpäivä ja viitenumero).

3.     Lisää verkkopankin maksulomakkeelle saajan nimi.

4.     Hyväksy maksu ja palaa maksuluetteloon ja merkitse maksu maksetuksi. Valitut maksut siirtyvät maksuluettelosta maksuarkistoon.

 

Viivakoodimaksamisesta löydät lisätietoa pankkikohtaisista ohjeista.

Arkistoi maksu 

Valitse-valintaruudulla valitset ne maksetut maksut, jotka haluat siirtää maksuarkistoon.

Jos olet esimerkiksi siirtänyt maksun verkkopankkiin käyttäen viivakoodia, merkitse maksu arkistoiduksi Palkka.fi:ssä rastittamalla kenttä. Valitse-kohta ja paina arkistoi maksu-painiketta. Maksu siirtyy maksuluettelosta maksuarkistoon.

 

Valitse-kohtaa käytetään myös maksuaineistoon mukaan otettavien maksujen merkitsemiseen.

Maksut PDF-tulosteena

Voit tehdä pdf-tulosteen valitsemistasi maksuista
• Merkitse rasti Valitse-kohtaan niiden maksujen kohdalle, jotka haluat mukaan tulosteelle.
• Kun olet valinnut haluamasi maksut, valitse sivun alaosassa Tulosta.
• Palkka.fi muodostaa tulosteen uuteen selainikkunaan.
• Kun avaat tulosteen, oikeassa yläkulmassa on painike Tulosta.
• Voit valita tulostuksen (paperille) tai tallentaa tulosteen tietokoneellesi (pdf). Näet vaihtoehdot, kun rullaat valintaikkunaa.

 

Tallenna SEPA-aineisto

Tallenna SEPA-aineisto -painike on käytössä Maksuluettelo-sivulla, jos olet tehnyt pankin kanssa maksusopimuksen ja syöttänyt SEPA-maksajan tunnuksen työnantajatietoihin.

 

Merkitse rasti Valitse-kohtaan niiden maksujen kohdalle, jotka haluat mukaan SEPA-aineistoon. Voit valita kaikki maksuluettelolla olevat maksut. Kun olet valinnut haluamasi maksut, paina Tallenna SEPA-aineisto. Palkka.fi muodostaa maksuaineiston, jonka voit siirtää pankkiin pankkiyhteysohjelmistolla tai verkkopankin välityksellä.

 

SEPA-aineisto pitää muodostaa viimeistään palkanmaksupäivää edeltävänä päivänä. Jos palkanmaksupäivä  osuu viikonlopulle tai arkipyhälle, palkan tulee olla työntekijän tilillä edellisenä pankkipäivänä. Aineisto täytyy lähettää pankkiin palkanmaksupäivää edeltävänä päivänä.

Lisätietoja saat pankkien lisäohjeista ja omasta pankistasi.

 

 

SEPA-aineistoon valitut maksut eivät enää näy maksuluettelolla.

Lisätietoja:

-          Työnantajan maksuista

-          Maksulomakkeesta

-          Maksuarkistosta

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.