Yrityskäyttäjän ohjeet

Automaattinen ilmoitusliikenne

 

 

Ilmoittaminen

 

Jos olet valinnut työnantajan perustiedoissa automaattisen ilmoitusten muodostamisen, Palkka.fi muodostaa ja lähettää automaattisesti palkkatietoilmoitukset ja työnantajan erillisilmoituksen tulorekisteriin palvelussa laskettujen palkkojen perusteella eräpäivään mennessä. Palkka.fi muodostaa automaattisesti Palkkatiedot tulorekisteriin –ilmoituksen niistä palkanlaskennoista, joiden maksupäivä on suurempi tai yhtä suuri kuin valinnan asettamispäivä. Palkkatietoilmoitukset tulorekisteriin lähetetään automaattisesti palkanmaksupäivää seuraavana päivänä. Työnantajan erillisilmoitus muodostuu siitä hetkestä alkaen, jolloin valinta on asetettu päälle.

 

Jos automaattinen ilmoitusten muodostaminen ei ole aktivoituna, sinun tulee lähettää palkkatietoilmoitukset tulorekisteriin viimeistään viidentenä kalenteripäivänä palkanmaksupäivän jälkeen ja tämän lisäksi sinun tulee jättää kuukausittainen työnantajan erillisilmoitus tulorekisteriin viimeistään seuraavan kuukauden viidentenä päivänä. Huomaathan, että jos olet Verohallinnon rekisterissä säännöllinen työnantaja, sinun tulee jättää työnantajan erillisilmoitus myös kuukausista, jolloin palkanmaksua ei ole ollut. Työnantajan erillisilmoituksen lähettäminen "ei palkanmaksua -tiedolla" onnistuu, jos Palkka.fi-palvelusta löytyy perustettuja työntekijätietoja.

 

YRI_automaattinenilmoitusvalinta.png  

 

Muodostetut ilmoitukset löytyvät kohdasta Ilmoitukset.

 

Jos olet valinnut automaattisen ilmoitusliikenteen ja lopetat Palkka.fi-palvelun käytön, muista vaihtaa automaattisen ilmoitusliikenteen valinnaksi Ei.

 

Lue lisää palvelun käytön keskeytyksestä.

Lisätietoja ilmoitusten muodostumisesta saat Ilmoitukset- ja Maksut ohjeista. 

 

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.